Genel

Yeniden Pazarlama

Yeniden pazarlama, web siteniz veya mobil uygulamanızla daha önce etkileşimde bulunmuş olan kullanıcılara ulaşmanın bir yoludur. Reklamlarınızı, Google veya iş ortağı web sitelerine göz atarlarken bu kitlelerin karşısına stratejik bir şekilde konumlandırmanıza olanak tanır, bu da marka bilinirliğinizi artırmanıza ve kitlelere satın alma işlemi yapmalarına yardımcı olur.

Dinamik yeniden pazarlama infografiği

Yararları

İster satış etkinliğini veya kayıt işlemlerini artırmayı, isterseniz de markanızın bilinirliğini güçlendirmeyi hedefliyor olun, yeniden pazarlama, reklamlarınızın stratejik bir bileşeni olabilir. Yeniden pazarlamayı kullanmanın sağladığı bazı avantajlar:

  • Doğru erişim/Doğru zamanlı hedefleme: İşletmenizle daha önceden etkileşim kuran kişilere başka bir yerde arama yaptıkları ve satın alma olasılığı taşıdıkları sırada reklamlarınızı gösterebilirsiniz. Ayrıca, müşteriler Google Arama’da işletmenizi etkin bir şekilde ararlarken onlara reklamlarınızı göstererek sizi bulmalarında yardımcı olabilirsiniz.
  • Odaklı reklamcılık: Belirli durumlara özel reklamcılık için yeniden pazarlama listeleri oluşturabilirsiniz. Örneğin, alışveriş sepetine bir ürün eklemiş ancak işlem gerçekleştirmemiş olan kullanıcıları hedefleyen bir yeniden pazarlama listesi oluşturabilirsiniz.  
  • Büyük ölçekli erişim: Yeniden pazarlama listelerinizdeki kullanıcılar cihazlarında 2 milyonun üzerinde web sitesine ve mobil uygulamaya göz atarken onlara ulaşabilirsiniz.
  • Etkili fiyatlandırma: Otomatik teklifleri kullanarak yüksek performanslı yeniden pazarlama kampanyaları oluşturabilirsiniz. Gerçek zamanlı teklif verme yöntemi, reklamınızı görüntüleyen kullanıcı için optimum teklifi hesaplayarak, reklam açık artırmasını mümkün olan en iyi fiyatla kazanmanıza yardımcı olur. Google’ın açık artırmasını kullanmanın ek bir maliyeti yoktur.
  • Reklam oluşturma kolaylığı: Reklam galerisini kullanarak ücretsiz metin, resim ve video reklam oluşturabilirsiniz. Etkili reklamlarınızı tüm ürün veya hizmetlerinize yaymak için dinamik yeniden pazarlama kampanyanızı Reklam galerisi düzenleriyle birleştirin.
  • Kampanya istatistikleri: Kampanyalarınızın performansı, reklamlarınızın gösterildiği yerler ve ödediğiniz fiyat hakkında raporlar alırsınız.

Not

Kişiselleştirilmiş reklamları görmek istemeyen kullanıcılar için yeniden pazarlama verilerinin toplanmasını devre dışı bırakabilirsiniz. Belirli kullanıcılar için yeniden pazarlama verilerinin toplanmasının nasıl devre dışı bırakılacağı hakkında bilgi

Google Ads ile yeniden pazarlama yöntemleri

  • Standart yeniden pazarlama: Geçmişteki ziyaretçileriniz Görüntülü Reklam Ağı’ndaki web sitelerine ve uygulamalara göz attıkları sırada onlara reklam gösterin. Daha fazla bilgi
  • Dinamik yeniden pazarlama: Kullanıcıların web sitenizde veya uygulamanızda görüntüledikleri ürün veya hizmetleri sergileyen reklamlar göstererek yeniden pazarlamayı bir üst seviyeye çıkaran dinamik yeniden pazarlama sayesinde daha etkili sonuçlar elde edin. Daha fazla bilgi
  • Arama Ağı reklamlarına yönelik yeniden pazarlama listeleri: Geçmişteki ziyaretçilerinize web sitenizden ayrılmalarını takiben yaptıkları Google aramaları sırasında reklam gösterin. Daha fazla bilgi
  • Video yeniden pazarlama: Videolarınızla veya YouTube kanalınızla etkileşime giren kullanıcılara YouTube’u kullandıkları ve Görüntülü Reklam Ağı videolarına, web sitelerine ve uygulamalarına göz attıkları sırada reklam gösterin. Daha fazla bilgi
  • Müşteri listesiyle yeniden pazarlama: Müşteri Eşleştirme özelliği sayesinde, müşterilerinizin verdiği iletişim bilgilerinden oluşan listeler yükleyebilirsiniz. Bu kullanıcılar Google’da oturum açtığında onlara farklı Google ürünlerinde reklam gösterebilirsiniz.
Kaynak : https://support.google.com/google-ads/answer/2453998?hl=tr

Author


Avatar